ÖVRIGT

EKOLOGISK & VEGANSK HUDVÅRD

Idag börjar vi bli mer och mer medvetna om vad vi utsätter vår hud för. För att göra det enkelt för dig så har vi tagit fram en egen serie av hudvård för den som vill handla ekologiskt och veganskt.

 

Cosmetic Perfections FOAM wash 

Den är både ekologisk och vegansk och dessutom helt fri från både paraben och sulfater. Parebener används idag som ett konserveringsämne i många produkter. Parebener är estrar av p-hydroxibensoesyra som absoreras av kroppen och ingen vet idag hur pass säkra dessa är eller vilken negativ inverkad på kroppen de har.  Även Sulfater används flitigt idag i diverse produkter. Sulfater (SLS) gör att tex shampoo löddrar. De löser effektivt upp fett och smut men tar också bort de naturliga fetterna och torkar ut din hud. Parabener är därför ett ämne vi valt bort i våra produker.

Istället har vi tillsatt Aloe Vera som återfukat och tillför antioxidanter. Dessutom finns forskning på att Aloe Vera skyddar huden från UV-stålar. Vår Svensktillverkade FOAM WASH löddrar härligt UTAN sulfater och den rengör din hy på djupet utan att torka ut den. Den kommer med en mild doft att fruktig champagne.

Ren LYX på flaska. Kan det bli bättre?

 

Cosmetic Perfections FACE CREAM /Ansiktskräm

Även denna produkt är helt ren och fri från från pareben och sulfat. Vår ansiktskräm är framtagen för att vårda sin hy på ett helt naturligt sätt.


Den innehåller:

  • Hyaluronsyra och algae alger för att återfukta och släta ut din hy. Båda Anses även vara anti-ageing.
  • Hallonfröolja som är anti-ageing och har goda antiinflammatoriska och lugnande egenskaper. Dessutom är den rik på Omega 3, Omega 6 och E-vitamin.
  • Sheasmör som är rikt på vitamin A- och E, flavonoider och fenoler.

Krämen är helt ekologisk och vegansk och tillverkad i Sverige.

Den har en frisk doft av jordgubb.

ANDNINGSMASK FÖR ALLA SOM JOBBAR MED FRANSFÖRLÄNGNING

I samarbete med Dräger och Kunniga läkare har jag tagit fram en fläktassisterad andningsmask.

Det säkraste skyddet på marknaden. Det enda skyddet som som skyddar ansikte och andning till max. Det finns tyvärr inget utsug som skyddar mot alla ångor.

Masken består av en heltäckande huva som sitter åt under hakan men lämnar öronen fria. Masken förses med ren, filtrerad, akrylatfri luft genom en fläktreglerad motor men filter mot akrylater. Motorn sitter på ett bälte som bär runt midjan eller kan fästas på någon krok på väggen/stolen. Batteriet är uppladdningsbart och vara i 6 timmar om det används på hösta nivå. Upp till 12h på lägsta vilket är vad vi i fransbranchen endast behöver använda oss av.

Priset ligger på 14500kr ink moms och frakt.

 

Varför andningmask?

Andningsmask bör användas av alla som jobbar med fransförlängning. Akrylaterna ÄR FARLIGA. Munskydd med kolfilter ger inget eller väldigt litet skydd! Gele- har ni tur så tar det 10% av ångorna. Ångfritt Lim – alla lim innehåller akrylater och ångar. Mer eller mindre. Det finns inga ångfria lim. Nitrilehandskar- Ska alltid användas vid hantering av akrylater.

Utsug- Om ni funderar på utsug så installera en kanalfläkt som punktutsug. Den tar uppskattningsvis 70-80% av ångorna. En kanalfläkt suger bättre än ett portabelt utsug. För att ett utsug ska ta 99,8% av ångorna måste utsuget sluta sig runt limmet och så går inte att jobba..

Vill du vara helt säker på att behålla din hälsa livet ut- Köp en andningsmask!

PS. Masken skyddar även mot virus som Corona (Covid-19)