PLASMA LIFT

 

VAD ÄR PLASMA LIFT

Med hjälp av Plasma Lift Nordics speciella plasmapenna fokuseras en stråle av plasmaenergi för att förbättra de ytliga skikten av huden utan att skada de underliggande eller intilliggande vävnaderna. Den är baserad på överföring av kontrollerad mängd energi genom jonisering av atmosfärisk luft. Denna process utlöser en omedelbar sammandragning och åtdragning av hudfibrer för att skapa ett lyft och föryngrande effekt. Ett annat namn för denna metod är även fibroblasting.

En bedövningssalva läggs på området innan behandling. Majoritetat tycker att det inte känns så mycket, medans andra tycker att det gör ont. Det är väldigt individuellt. 

 

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS

En behandling är vanligtvis tillräcklig för att uppnå önskade resultat. Och det fullständiga resultatet syns fullt efter 3 månaders läkning. Har man mycket tunga ögonlock eller mycket lös hud kan fler behandlingar behövas då det är begränsat hur mycket den krymper huden efter en behandling. Ytterligare behandling kan göras tidigast efter 3 månader.

Resultatet förväntas vara som mest synbart i minst 9 månader, men anses samtidigt permanent. Det går sedan tillbaka av sig självt med det naturliga åldrandet.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ EFTERÅT

Efter behandlingen kan man vara svullen och ha rodnad på och omkring det behandlade området första veckan efter behandlingen. Vissa kan även få extrem svullnad men som fortfarande anses normalt.
Ansamlingar av gulaktiga/bruna skorpor upp till 0,2 mm i diameter visas och förblir synliga i ca 7 dagar. Dessa ska man inte pilla på utan låta läka ifred. Man kan ha en rodnad i det behandlade området i upp till 3 månader efter avslutad behandling, beroende på känslighet i huden. Man bör inte utsätta huden för direkt solljus kommande 3 månader efter behandling pg.a att man kan dra åt sig pigment och det kan skapa mörka fläckar, såkallad hyperpigmentering. Man kan tex skydda med solglasögon eller kläder. Och sedan fortsatt skydda med SPF 50 kommande halvåret efter behandling.

Behandlingsområden med Plasma lift:

  • Hängande ögonlock
  • Hudflikar
  • Slapp hud under ögon
  • Slappa ärr och rynkor med överflödig hud i ansikte eller på kropp

Välkommen till oss!

Cosmetic Perfection

Kärrgatan 6
289 46 Glimåkra

Copyright 2024 ©